Ευγένιου Αντωνιάδου 25 , 118 51 Πετράλωνα
bpw.athens8@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη στελεχών του Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών & Επαγγελματιών (Ο.Γ.Ε.Ε.) Αθήνας στη ΓΓΙΦ

ΟΓΕΕ Αθήνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη στελεχών του Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών & Επαγγελματιών (Ο.Γ.Ε.Ε.) Αθήνας στη ΓΓΙΦ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στελεχών του Οργανισμού Γυναικών
Επιχειρηματιών & Επαγγελματιών (Ο.Γ.Ε.Ε.) Αθήνας στη ΓΓΙΦ

Στελέχη του Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών & Επαγγελματιών (Ο.Γ.Ε.Ε.) Αθήνας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016, τη ΓΓΙΦ και συναντήθηκαν με την Γενική Γραμματέα, Φωτεινή Κούβελα.


Ο Ο.Γ.Ε.Ε.(Βusiness &Professional Women-BPW Athens) αποτελεί ένα παγκόσμιο δίκτυο, βασική μέριμνα του οποίου είναι η υποστήριξη των γυναικών τόσο σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, όσο και στη διεκδίκηση της έμφυλης ισότητας στο εργασιακό περιβάλλον. Η πρόεδρος του Ο.Γ.Ε.Ε., Ιωάννα Λαγουμίδου και η ταμίας του, Φούλη Εμπιόγλου, σε συνέχεια της υπάρχουσας συνεργασίας τους με την ΓΓΙΦ, ενημέρωσαν τη Γενική Γραμματέα για τη εκλογή του νέου Δ.Σ και συζήτησαν μαζί της για θέματα που αφορούν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο της προσπάθειας και των δυο φορέων για τη βελτίωση της θέσης των γυναικών σε αυτή.

Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η επιβεβαίωση της συνέχισης της συνεργασίας του Ο.Γ.Ε.Ε. με την ΓΓΙΦ και ο σχεδιασμός από κοινού δράσεων για την ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, την αύξηση των προσλήψεων σε γυναίκες, τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων των γυναικών εργαζομένων και την προστασία της μητρότητας στις επιχειρήσεις.

Στα πλαίσια αυτά συμφώνησαν από κοινού τη συνδιοργάνωση ημερίδας με θέμα το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών – γυναικών με σκοπό την ανάδειξη των δεικτών που επηρεάζουν τις οικονομικές απολαβές των εργαζομένων γυναικών, βάσει των έμφυλων διακρίσεων που αυτές υφίστανται.

Επίσης, οι δυο φορείς συζήτησαν τη μελλοντική δημιουργία δράσεων ενημέρωσης των μαθητριών για τα δικαιώματα των γυναικών, στο πλαίσιο και των αντίστοιχων Οδηγιών – Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/
Τηλ 2131511102
Ε-mail: gramggif@isotita.gr                                                                Το Γραφείο Τύπου, 25/10/2016